Skip to content
Contact us

Insurely och Nordnet inleder samarbete och ger konsumenter ökad kontroll och förståelse över sin pension

Pressrelease_Nordnet

Nordnet, som i december blev utsedda till Årets Bank 2022, tar nästa steg i att utöka pensionserbjudandet mot sina kunder och inleder samarbete med Insurely. Genom samarbetet ämnar parterna att öka förståelsen för pensionsområdet och ge konsumenten större kontroll över sitt sparande.

Insurelys pensionslösning revolutionerar sättet för banker och pensionsbolag att hantera sitt pensionserbjudande mot sina kunder. Lösningen ger dem möjligheten att erbjuda sina kunder bättre insyn i sitt pensionssparande samt underlätta för en eventuell pensionsflytt.

Genom Insurelys lösning kan Nordnets kunder hämta in pensionsdata från andra försäkringsbolag och banker. Detta gör att konsumenten enkelt kan samla sina pensioner på ett och samma ställe och få ökad förståelse och kontroll över sin framtida ekonomiska tillvaro.

“Vi ser ett ökat intresse hos banker att utveckla sina tjänster mot en mer heltäckande lösning för pensionsförvaltning. Det kommer att vara en game-changer framöver för banker i utvecklandet av digitala tjänster mot konsument och kommer att resultera i att konsumenten får en bättre förståelse och mer kontroll över sin data. Att Nordnet, som en av de ledande digitala bankerna i Sverige implementerar denna lösning via oss, verifierar ett ökat intresse och behov från konsumentens sida”, säger Dadmehr Fatehi, VP av Banking och Fintech på Insurely.

”För oss på Nordnet är fri flytträtt en av de viktigaste spararfrågorna. Nu när vi börjar få schysst lagstiftning på plats måste vi också se till att verkligheten hänger med. Många vet inte vad de har för villkor i sitt nuvarande pensionssparande och upplever det som komplicerat att flytta till en bättre och billigare lösning. Tillsammans med Insurely förenklar vi nu flyttprocessen och ökar valfriheten på pensionsmarknaden. På bara några minuter får spararen en överblick över sina pensioner och kan välja att flytta dem till oss”, säger Fredrik Ekblom, VD på Nordnet Pensionsförsäkring.

Om Insurely:
Insurely är Europas ledande leverantör av open insurance lösningar som gör det möjligt för försäkringsbolag och banker att öka sin försäljning, konvertering och bygga långsiktig kundlojalitet med hjälp av öppen data. Allt sker i ett sömlöst digitalt flöde med datadelning i realtid och leder till bättre digitala upplevelser. Insurely grundades 2018 med visionen om att göra försäkring mer tillgänglig och enklare att förstå, för alla.
Läs mer på www.insurely.com.

Om Nordnet:
Nordnet är en ledande nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

För mer information, vänligen kontakta:
Mikaela Hamrén, PR Manager
mikaela.hamren@insurely.com
+46 (0)73 754 34 24